header-frontpage-scaled_2000x624_acf_cropped

Onderhoudsafspraak

Binnenkort komen we bij u langs voor service of onderhoud aan uw cv-ketel, warmtepomp, wtw-unit, MV-box of geiser. Om u zo goed mogelijk te helpen en zo min mogelijk overlast te bezorgen, hebben we alvast een aantal tips voor tijdens het bezoek. Wist u dat u zelf uw cv-ketel nu al kunt bijvullen of ontluchten? We leggen u graag uit hoe. Het kan zijn dat de onderhoudsafspraak niet op het juiste moment komt. Via het formulier op deze pagina kunt u uw afspraak verzetten.

Tips voor tijdens uw afspraak

Als de monteur bij u langs komt, dan is het handig als er bijvoorbeeld voldoende ruimte is bij het toestel. De afbeelding hiernaast laat zien hoe de ruimte optimaal is voor onze monteurs. Wat u nog meer kunt doen?

  • Zorg voor voldoende licht in de werkruimte
  • CreĆ«er genoeg ruimte bij de aftapkraan of vulkraan
  • Gebruikt u de wasmachinekraan voor bijvullen, draai deze dan dicht en haal de slang los

 

Zelf bijvullen of ontluchten

Misschien duurt het nog even voordat er een monteur bij u langskomt. Dan is het handig om te weten hoe u zelf uw ketel bijvult of hoe u uw radiatoren en cv-ketel ontlucht.

Wanneer ontluchten?
Hoort u borrelende geluiden in de leidingen of radiator? Dan zit er waarschijnlijk lucht in de cv-installatie. De radiator wordt zo slechts gedeeltelijk warm en dat is niet prettig. U kunt de cv dan zelf ontluchten. Hoe u ontlucht leest u in deze handleiding.

Wanneer bijvullen?
Als de cv-ketel goed gevuld is, ligt de waterdruk tussen de 1,5 en 2 bar. Geeft de cv-ketel een waarde aan onder de 1,5, dan is het tijd om de cv-installatie bij te vullen met water. Hoe u zelf bijvult? Bekijk hier de instructievideo.

Afspraak verzetten

Komt de onderhoudsafspraak met onze monteur toch niet gelegen? Dan kunt u eenvoudig uw afspraak verzetten via het online formulier of bel ons op het telefoonnummer dat op de afsprakenkaart staat. Wij regelen dan een nieuwe afspraak.

Nu verzetten