storing-oplossen-scaled_2000x687_acf_cropped_2000x473_acf_cropped

Storing aan uw ventilatiesysteem

Wanneer je ventilatiesysteem kapot is, komt dat nooit uit. Op deze pagina vind je meer informatie over wat te doen bij problemen. Lees hiervoor de veelgestelde vragen onderaan de pagina. Komt u er niet uit, neem zo snel mogelijk contact op met Breman. Komt u er niet uit? Wij staan 365 dagen, 24 uur per dag voor u klaar.

Als je een service- en onderhoudsabonnement bij ons hebt, word je zo snel mogelijk geholpen. Is je cv-ketel niet meer te repareren, dan zorgen wij dat er zo snel mogelijk een nieuwe komt.

Heb je geen service- en onderhoudsabonnement bij Breman, neem ook dan zo snel mogelijk telefonisch contact met ons op via 0800-4422244. We kijken altijd naar een passende oplossing.

Mechanische ventilatie (MV)

Bij mechanische ventilatie voert een ventilatiemotor constant vervuilde lucht af via kanalen. Vaak zijn er twee of drie standen die regelen hoeveel lucht er afgevoerd wordt. De aanvoer van frisse lucht gebeurd vaak via ramen met een ventilatiestand of ventilatieroosters.

Warmteterugwinning (WTW)

Warmteterugwinning is, zoals de naam al doet vermoeden, een manier van ventileren waarbij zo min mogelijk warmte verloren gaat. Net als bij mechanische ventilatie voert ook een WTW-systeem vervuilde lucht af via kanalen. Wat een WTW-systeem extra doet is het aanvoeren van verse lucht. De warmte van de vervuilde afgevoerde lucht wordt door een warmtewisselaar overgedragen naar de verse aangevoerde lucht. In de zomer werkt dit systeem andersom en verkoelt de verse lucht de woning direct bij binnenkomst.