kli-maat_1369x421_acf_cropped-1

Kli-maat

Breman Service Zeist heeft samen met kennispartner Itho Daalderop en Bergschenhoek “Kli-maat” ontwikkeld. Een oplossing gericht op problemen in de gestapelde bouw. Schimmel, vocht, tocht en fijn stof zorgen daar voor een ongezond binnenklimaat.

Kli-maat is een uniek en innovatief systeem voor centrale luchtafvoer en hybride luchttoevoer.

  • Uniek omdat er in de woning een constante toevoer van frisse fijnstofvrije gezonde lucht is
  • Innovatief is het concentrische kanaal waarmee we deze frisse lucht toevoeren. De verwarmde afgevoerde lucht geeft via dit kanaal warmte af aan de frisse toegevoerde lucht. De toegevoerde lucht wordt dus voorverwarmd. Dit voorkomt tochtklachten én verlaagt de energiekosten voor het verwarmen van de woning.
  • Hybride luchttoevoer; vraagt de situatie om toevoer van extra lucht, zoals bijvoorbeeld bij het koken of vieren van een feestje, dan wordt decentraal extra lucht toegevoerd in de woning. Dit naast de continue toevoer van gezuiverde lucht. Alleen daar waar en wanneer het nodig is. Volledig automatisch, dus zonder tussenkomst van de bewoner.

Wat is het resultaat van Kli-maat?

Kli-maat garandeert een gezond en comfortabel binnenklimaat. Hoe?

Gegarandeerd

Ons systeem is volledig automatisch geregeld. Wat de bewoner ook doet, het systeem past zich aan zodat de woning goed geventileerd wordt. Mocht het systeem onverhoopt niet meer optimaal functioneren dan signaleren wij dit pro-actief door monitoring (we analyseren op afstand). Mocht het nodig zijn, dan komt ons serviceteam in actie om het probleem op te lossen.

Comfortabel

Geen tocht en geen geluid. Kli-maat is er niet maar toch ook weer wel. Ongemerkt is er altijd voldoende ventilatie in de woning. En door de zoneringsregeling, alleen in die verblijfsruimte waar het nodig is.

Gezond

De kwaliteit van de lucht in het binnenklimaat wordt sterk beïnvloed door de kwaliteit van de buitenlucht. Immers, voor ventilatie hebben we de buitenlucht nodig om de binnenlucht te verversen. Kli-maat zorgt ervoor dat de buitenlucht wordt gezuiverd van fijnstof. Een gegarandeerd gezond en comfortabel binnenklimaat. Meer weten? We komen graag bij u langs!