Breman is maatschappelijk betrokken. Dat uit zich op diverse manieren. Van projecten die dichtbij worden geïnitieerd tot plannen die over grenzen gaan. Op deze pagina een overzicht van projecten die vallen onder de noemer Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.
De campagne ‘iedereen energiepositief’
Wij installeren nieuwe energie
De aarde is het mooiste wat je niet kan bezitten. We mogen er op passen tot het weer tijd is om deze door te geven aan de volgende generaties. Daarom staat alles wat we doen in het teken van de toekomst met een beter woon- en werkklimaat. Als installatiebedrijf én als mensen. Hoe we daar komen? Door meer te geven dan te nemen.
Dat doen we niet alleen, dat doen we samen met onze eigen mensen en samen met onze klanten. Bovendien doen we dat niet straks, dat doen we nu. Daar hebben we een gewaagd doel aan gekoppeld, namelijk dat in 2025 Breman Energiepositief is. Wij geloven dat wanneer wij energiepositief zijn, wij meer energie teruggeven dan het kost aan medewerkers, klanten en de aarde. Het resultaat: Iedereen Energiepositief.
‘Iedereen Energiepositief’ betekent:
- Voor medewerkers: met nieuwe energie iedere werkdag beginnen met vrijheid én met eigen verantwoordelijkheid, optimale groeikans voor jouw talent en weten dat jouw werk bijdraagt aan zorg voor de aarde.
- Voor klanten: een positieve ervaring dankzij de verrassende nieuwe kansen en oplossingen die we bieden met duurzaamheid zit standaard in ons advies. We gaan een echte samenwerking aan waarbij als team de beste resultaten halen.
- Voor de aarde: wij zijn de schakel tussen groene plannen en de echte uitvoering. Dat begint natuurlijk bij jezelf: we zorgen op alle fronten voor een positieve energiebalans. Van ons eigen wagenpark tot de bedrijfspanden en de woningen van onze eigen mensen. Alle kennis die wij opdoen, delen we met onze klanten en zo veel mogelijk andere partijen om de groene doelen te behalen.
Energiepositief aan het werk
Een van onze collega’s is Henk Epskamp. Op 21 oktober 2020 werd hij getroffen door een hersenbloeding. Na een paar dagen in het ziekenhuis te hebben gelegen, mocht Henk weer naar huis. Hem werd gezegd dat hij 6 maanden geen auto mocht rijden. Dat is echter als servicemonteur best lastig, als je elke dag in je bus onderweg bent naar klanten… Vooral als je zo graag aan het werk wilt. Samen met Henk kwamen we op een oplossing: de bakfiets. Lees het hele verhaal van Henk en bekijk de video!
Gedie
Breman kent van oudsher een actief sociaal beleid waarbij mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt zijn opgenomen in de organisatie door hen passend werk, een passende beloning en passende ondersteuning en begeleiding te geven. Gedie is daar een voorbeeld van. Gedie is een onderneming, die is opgezet voor mensen met een verstandelijke beperking. De werkzaamheden die zijn uitvoeren betreffen onder meer het verpakken van trap- en deurmatten, matten op maat snijden, stalensets bundelen, lossen en laden van containers en vrachtwagens en verder alle voorkomende sorteer- en inpakwerkzaamheden.
Namibië
In Rehoboth, Namibië stelt Breman een stuk grond met opstallen beschikbaar voor landbouweducatie. Dit wordt verzorgd vanuit een samenwerking tussen Nederlandse en lokale partijen. Het agraproject biedt werkgelegenheid, levert oogst op en daarmee ook inkomsten voor bewoners van Rehoboth.